Динамични нови сектори в недвижимите имоти и доходоносни инфраструктурни проекти

...
 Динамични нови сектори в недвижимите имоти и доходоносни инфраструктурни проекти
Коментари Харесай

Четири възможности за инвестиции в бизнес имоти

 Динамични нови браншове в недвижимите парцели и доходоносни инфраструктурни планове притеглят от ден на ден вниманието на вложителите. Консултантската компания Knight Frank обобщава четири от най-хубавите благоприятни условия за вложения в бизнес парцели сега.
Логистика

Силният напредък на разноските на онлайн потребителите продължава да подтиква високата интензивност на търговците на дребно (както обичайни, по този начин и онлайн) при наемането на логистични площи. Очаква се забележителен напредък да пристигна от структурните промени, които се развиват в света.

Например, във Англия възвръщаемостта от логистични парцели е надхвърляла 20% през 2017 година и съгласно прогнозите те ще бъдат най-добре представящият се бранш в бизнес парцелите на Острова и през 2018 година

Англия има относително развита платформа за онлайн продажби (около 18% от продажбите на търговците на дребно се случват онлайн), само че други страни са в доста по-ранна фаза на развиване на електронната търговия (10% от продажбите във Франция стават онлайн и 5% от продажбите в Испания). Очаква се растежът на онлайн продажбите в тези страни да продължи.

Amazon е добре открита на пазари като Англия и Съединени американски щати, само че стартира да работи с цялостен потенциал в Австралия едвам през декември 2017 година Така че логистичният бранш предлага доста благоприятни условия за вложения.

Флагмански магазини

Въпреки че все по-голяма част от разноските на потребителите се изместват в интернет и търговците на дребно трансформират тактиката си, с цел да са сигурни, че ще процъфтяват в свят с голям брой канали за търговия на дребно, съществува ясна наклонност за опазване на значимостта на физическите магазини.

Търговците на дребно осъзнават смисъла на физическото наличие, което притегля клиенти и основава прекарвания, като въплъщава техните полезности и вдъхва живот на историята на марката.

Компании като Apple, H&M, Louis Vuitton, Uniqlo, Samsung, Nike и други са струпани на централни местоположения, като доста от тези марки имат голям брой магазини в света и постоянно повече от един в избран град.

Съществува мощно търсене на подобаващи активи, защото търговците на дребно отдават по-голямо значение на тези флагмански магазини и се конкурират за площи на влиятелни местоположения, които отразяват най-добре тяхната марка и упоритост.

Земеделие

Демографските трендове в света и изменящото се ползване насочват интереса на вложителите към земеделието като бранш, предоставящ доста удобни благоприятни условия в кратковременен и дълготраен проект.

Смята се, че растежът на популацията, утежняването на качеството на земята, последствията от климатичните промени и проблемите с достъпа до вода ще изискват спомагателни обработваеми земи до 2030 година, които са три пъти по-големи от размерите на Франция.

Къде и в какво ще влагат парите си вложителите ще зависи доста от отношението им към риска и капиталовия им небосвод. За вложителите, които търсят огромни масиви от обработваема земя със сигурна благосъстоятелност, най-високо качество на ръководство и забележителен капацитет за диверсификация на енергийните източници, Австралия дава отговор на всички критерии. Освен това страната обезпечава комфортен достъп до Азия, най-бързо развиващия се пазар на храни в света, където „ класата на потребителите “ се чака да нарасне с 1,6 милиарда души.

В Африка, където се чака популацията да се усили с близо 500 млн. души до 2030 година, а междинната класа в Субсахарска Африка пораства бързо, Замбия предлага съществуващи площи, обработвани по западни стандарти, или опция за закупуване на огромни имоти от необработена земя на доста по-ниски цени.

Във Англия Brexit може да се окаже предизвикателство за някои земеделци, само че безспорно ще предложи благоприятни условия за новаторски бизнесмени в земеделието с напредничаво мислене.

Китай трансформира разпоредбите на играта

Инициативата „ Един пояс, веднъж “ (One Belt, One Road - " Новият път на коприната " ), която обгръща 69 страни, близо 60% от международното население и 40% от световния Брутният вътрешен продукт, е амбициозна стратегия, ориентирана към стимулиране на икономическия напредък, разширение на световното въздействие и поощряване на свързаността и интеграцията.

Инициативата, която би трябвало да бъде приключена до 2046 година, ще обезпечи платформа за нови търговски пътища, стопански връзки и бизнес мрежи в шест стопански коридора, разпростряли се от Китай до Централна и Южна Азия, Близкия изток и Европа и преминаващи по морските пътища от Югоизточна Азия и Океания до Близкия изток, Африка и Европа.

Тъй като доста от страните, обхванати от самодейността „ Един пояс, веднъж “, претърпяват бърза рационализация и урбанизация, условията за вложения в пътища, жп мрежи, пристанища, летища, тръбопроводи и софтуерна инфраструктура се усилват.

В същото време растежът на нови локални и интернационалните компании в тези страни притегля китайски вложения, като активността по сливанията и придобиванията пораства доста на годишна основа.

За доста китайски компании самодейността „ Един пояс, веднъж “ ще се трансформира в основна част от бизнес тактиката им и от ден на ден китайски марки ще стават световни.

Развитието на инфраструктурата и на логистичните площи в идните десетилетия ще бъде доста и ще даде положителни благоприятни условия за вложителите в недвижими парцели.

Сингапур, Катар, Нова Зеландия, Естония и Малайзия са в позицията да извлекат най-голяма изгода от самодейността „ Един пояс, веднъж “, демонстрира показателят на Knight Frank.
По публикацията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Деляна Петкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР